Tabouret - Taboeret

* Lid webshop keurmerk * 14 dagen bedenktijd * 2 jaar garantie * Achteraf betalen

Geschiedenis tabouret

Een tabouret is een meubelstuk wat al rond 1600 werd gebruikt door mensen van adel. In Europa was de tabouret de zetel van een hertogin en in Afrika diende deze als troonzetel voor stamhoofden. In alle gevallen gaat het om een laag meubel waarop men kan zitten. Europese tabourets zijn lage leuningloze zetels. Afrikaanse tabourets zijn massieve krukken die waren gebeeldhouwd en fraai versierd.

De tabourets van nu zijn verrijdbare krukken die meestal zijn voorzien van een ronde of gewelfde zitting die garant staan voor veel zitcomfort. Een goede tabouret is uitgevoerd met een traploos instelbare gasveer die voor de perfecte zithoogte zorgt. Vaak wordt de hoogte instelling handmatig gedaan met een hendel net onder de zitting. Een voetbediening is bij de professionele en vaak wat duurdere tabourets beschikbaar. Deze worden vooral gebruikt binnen beroepsgroepen waarbij hygiëne erg belangrijk is of waar men de handen vrij moet hebben voor werkzaamheden. De basis van de tabouret wordt gevormd door een solide voetkruis met vijf poten. Als mobiliteit vereist is kunt u kiezen voor een tabouret met zwenkwielen. Is dit niet noodzakelijk dan hebben wij ook een tabouret die uitgevoerd is met glijdoppen.

Comfortabele tabourets tegen een betaalbare prijs!

tabouretalthea-5.jpg  tabouretbeaudesign-8.jpg tabouretelissa-2.jpg 
       Tabouret Althea       
 
Zithoogte:
52 - 66 cm
 
 
Prijs € 49,00
     Tabouret Beau Desig 
 
Zithoogte:
48 - 60 cm 
 
 
Prijs € 59,00
  Tabouret Elissa  
 
Zithoogte:
45 - 58 cm
 
 
Prijs € 69,00
 
goedkopetabouret-TabouretFeodora-1.jpg goedkopetabouret-tabouretiriscomfort-1.jpg  goedkopetabouret-tabouretmirnadeluxe-1.jpg 
Tabouret Feodora
 
Zithoogte:
48 - 60 cm
 
 
Prijs € 79,00
  Tabouret Iris Comfort 
 
Zithoogte:
46 - 64 cm
 57 - 82 cm 
 
Prijs € 84,00
    Tabouret Mirna XL    
  
Zithoogte:
45 - 62 cm
 
 
Prijs € 89,00
 

Productkenmerken tabouret

 • Comfortabele zitting
 • Verchroomde gasveer
 • In hoogte verstelbaar
 • Sterk voetkruis
 • Soepel lopende zwenkwieltjes

 

Wie gebruikt een tabouret

Tabourets zitten erg comfortabel en worden dan ook op de meest uiteenlopende plaatsen gebruikt. Thuis kan een tabouret gebruikt worden om ontspannen te zitten bij het uitoefenen van uw hobby of als u wat moeilijk ter been bent een welkome hulp bij uw huishoudelijke werkzaamheden.

Professioneel wordt een tabouret vaak en meestal intensief gebruikt in de volgende beroepsgroepen.

 • Schoonheidsspecialisten
 • Kassamedewerkers
 • Leerkrachten
 • Laboranten
 • Pedicures

 

 • Verplegend personeel
 • Baliemedewerkers
 • Dierenartsen
 • Opticiens
 • Kappers

Tabourets modellen

De tabourets die wij verkopen zijn met de grootst mogelijke zorg uitgekozen. De zitting van onze tabourets hebben een compacte of ergonomisch gewelfde vorm. Deze hebben wij uitgekozen omdat deze zeer comfortabel zitten en u er rustig langdurig en intensief gebruik van kunt maken. Verder zijn onze tabourets uitgevoerd met een betrouwbare gasveer die voor de perfecte werkhoogte zorgen. De basis van de tabouret wordt gevormd door een sterk voetkruis.

Montage en onderhoud van een tabouret

Onze tabourets zijn eenvoudig te monteren. Binnen enkele minuten kunt u genieten van een comfortabele verrijdbare kruk die garant staat voor jarenlang zitplezier. Een tabouret is makkelijk schoon te houden. Een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje zijn voldoende om de zitting en onderstel van de tabouret te reinigen. Het gebruik van zware reinigingsmiddelen raden wij sterk af.

De juiste zithoogte van een tabouret

Goedkopetabouret.nl heeft een uitgebreid assortiment tabourets. Deze zijn alle traploos in hoogte verstelbaar. Kijk in de tabel voor uw juiste zithoogte. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Product Zithoogte Lengte Werkhoogte
Tabouret Althea 52 - 66 cm < 185 cm < 80 cm
Tabouret Beau Design 48 - 60 cm < 180 cm < 80 cm
Tabouret Elissa 45 - 58 cm < 180 cm < 80 cm
Tabouret Feodora 45 - 60 cm < 180 cm < 80 cm
Tabouret Iris Comfort 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Tabouret Mirna XL 45 - 62 cm < 180 cm < 80 cm

Trefwoorden waaronder verrijdbare krukken worden verkocht:

Werkkruk, Werkkrukken, Knipkruk, Knipkrukken, Fietskruk, Fietskrukken, Werkstoel, Werkstoelen, Kapperskruk, Kapperskrukken, Kruk, Krukken, Zadelstoel, Zadelstoelen, Taboeret, Taboeretten, Ponyseat, Ponyseats, Massagekruk, Massagekrukken, Tabouret, Tabourets, Ponykruk, Ponykrukken, Kappersfiets, Kappersfietsen, Trimkruk, Trimkrukken, Schoolkruk, Schoolkrukken, Stahulp, Stahulpen, Zadelzit, Zadelzits, Ponychair, Ponychairs, Fotokruk, Fotokrukken, Trimstoel, Trimstoelen, Keukenkruk, Keukenkrukken, Pianokruk, Pianokrukken, Industriële kruk, Industriële krukken, Krukje, Krukjes, Zadelkruk, Zadelkrukken